"Oruzje da poludis"

Dragan VUJICIC
Novosti, 8/10/2002, 7:40:50 PM

   BEOGRAD - Amerikanci su pronasli nacin da ceo svet uteraju u americki klise. To je jedna od kljucnih tvrdnji u knjizi pukovnika Svetozara Radisica, doktora vojne vestine, bivseg portparola Vojske Jugoslavije i predavaca u skoli nacionalne odbrane VJ. Pod naslovom "Satana se vise ne krije", u knjizi koja je logican nastavak njegovog prethodnog istrazivackog dela "Neokortikalni rat", Radisic zasigurno otvara nove frontove.
   - Kontrola uma je kljucni cilj takozvanog neokortikalnog rata, koji treba da pomogne politickim oligarhijama najrazvijenijih zemalja sveta da lakse vladaju planetom - pocinje pricu dr Radišic.

ZASTRASUJUCE MOGUCNOSTI
   - Danas postoji niz novih razvijenih oruzja o kojima se malo zna, a koje su stvorene radi napada na ljudski mozak. Krecu se u dijapazonu od raznoraznih sekti i udruzenja do posebno kreiranog oruzja kojem je meta ljudski um - prica pukovnik Radisic. - Protivnik najcesce nije svestan napada. Krajem oktobra 1999. objavljeno je da NATO uvodi nove vrste humanog naoruzanja. To je oruzje koje proizvodi apsolutno nesnosnu buku i tako dezorijentise protivnika, puska koja proizvodi zvuke toliko jakog intenziteta da nanosi bolove, oruzje koje emituje neprijatne mirise i iritira kozu, zatim oruzje koje izaziva mucninu, pistolje koji se pune lepkom, penaste bombe, objasnjava Radisic.
   - Oruzje iz tajnih laboratorija velikih sila cudovisno zastrasuje - nastavlja Radisic. Napravljeno je, na primer, elektromagnetno oruzje koje radi na principu primene ekstremno niskofrekventnih elektromagnetnih polja, o cemu su govorili 1993. dr Edvard Teler i Klej Estrli na Univerzitetu Dzon Hopkins u Merilendu. Kako su to tada rekla dvojica doktora, oruzje je razvijeno na osnovu proucavanja ponasanja ljudskog organizma tokom kosmickih letova. Pazljivo je pracena funkcija mozga i dokazano je ne samo da se um moze brisati, vec i sasvim unistavati. Pisuci o mikrotalasima, americki naucnik dr Majron Volbart, u knjizi posvecenoj novim tehnologijama takvo oruzje oznacava kao najnehumanije, jer bukvalno moze sprziti vojsku. Maja 2001. i americki dnevnik "NJujork Tajms" potvrdio je postojanje mikrotalasnog oruzja konstatujuci da americka vojska vec sada ima u posedu oruzja pod nazivom "tehnologija aktivnog odvracanja". Sastoji se od aparata za kontrolu uma, a ti uredaji salju radio signale koji na protivnika deluje tako sto ima osecaj da mu je koza potpuno spaljena - objasnjava pukovnik Radisic. To, najnehumanije, tzv. radiofrekventno oruzje, imace u buducnosti veliki uticaj na taktiku. NJegova ofanzivna dimenzija je zastrasujuca, konstatuje Radisic.
   - Preko velikih faznih antena na zemlji ili u svemiru, a sve je pocelo Reganovim projektom "Rat zvezda", to oruzje (radi se vise o maserima koji stimulisu na odredeni nacin mozdanu koru nego laserima), moze postati stratesko, ali njegovom upotrebom se ne bi nanosili gubici neprijatelju ubijanjem zive sile, vec smanjivanjem broja mentalno upotrebljivih oficira i vojnika, i gradana kao potencijalnih vojnika, a sve to snagom elektromagnetnih impulsa usmerenog dejstva.
   - Strateski napad na pojedinu zemlju ovako usmerenim talasima imao bi "hirurski" karakter. Oruzje bi delovalo na velike usmerene ciljeve ali samo na ljude bez izazivanja masovnih razaranja - pojasnjava Radisic.

VESTACKE OZONSKE RUPE
   Pukovnik Radisic u svojoj knjizi pise i o tajnom americkom oruzju koje se krije iza naucnoistrazivackog projekta nazvanog HAARP. Temu je nedavno aktuelizovao i ruski Generalstab, trazeci od Amerikanaca da dozvole inspekciju svojih postrojenja na Aljasci koja proizvode radio talase ekstra niske frekvencije. Instalacije su u bazi na 20 kilometara od grada Gakona na Aljasci i leze na nepreglednim zalihama prirodnog gasa. Autor "istrazivackog" projekta je americki fizicar Bernar Istlund. Ovaj sistem, po mnogim izvorima, moze da obezbedi skretanje raketa sa trajektorije leta podizanjem jonosfere i da tako zastiti teritoriju od balistickih projektila. HAARP postrojenja ometaju i sve radio komunikacije u jonosferi (visine od 64 do 950 kilometara od zemlje), niskofrekventnim talasima mogu da se kontorolisu sve podmornice i ispituje supljine ispod zemlje, i sto je najstrasnije, zracima niske frekvencije ometa se rad ljudskog mozga i mozak mogu trajno da ostete.
   - Novim oruzjem, izvedenim iz HAARP projekta, naucnici tvrde da mogu da kontrolisu klimu u pojedinim regionima sveta kao i to da je njime moguce otvoriti ozonske rupe namernim grejanjem jonosfere na bilo kom delu Zemljine kugle - veli Radisic. Najsporniji deo Istlundovog istrasivanja vezan je za njegov prvobitni zadatak na Aljasci, koji je radio za firmu za transport gasa sa Aljaske dalje za SAD - pojasnjava pukovnik. Radeci na ovom projektu Istlund je "odgonetnuo" (o cemu je pisao i "NJujork Tajms"), da je za SAD najbolje da gas ostane gde jeste i da se koristi za snabdevanje "supersistema", usmerivaca niskofrekventnog zracenja za unistavanje balistickih raketa i kontrolu vremenskih prilika gde to pozele Amerikanci. Slicna istrazivanja svetske laboratorije za merenje registrovale su na vise mesta u svetu u Tihom okeanu, u Dusanbeu, u Severnoj Americi, u juznoj Aziji i Norveskoj sto govori da se uveliko radi na ispitivanju modaliteta ovog cudovisnog oruzja...
   Cak su i nasi naucnici u svojoj Studiji o geofizickom ratu potvrdili da jakim radio predajnicima poput onih na Aljasci mogu se podesiti radio talasi koji kod coveka trajno mogu poremetiti mozdane performanse na duzi period - zavrsava Radisic.

Antrfile1:
CERCILOVA VIZIJA
   Nase dve zemlje su te koje kontrolisu sudbinu sveta, koje kontrolisu nauku i tehnologiju, koje kontrolisu kulturu. Buduce imperije bice imperije uma. Kontrolisati ono sto covek misli nudi vece dobiti od oduzimanja zemlje i provincija drugih naroda ili njihovog iscrpljivanja eksploatacijom - rekao je jos 6. septembra 1943. Vinston Cercil, obracajuci se anglofilima na Harvardskom univerzitetu. To, kako tvrdi dr Radisic, dovoljno govori da planovi anglo-americke osovine - da apsolutno zagospodare svetom - ne datira od juce.

Antrfile2:
MRACNA STUDIJA
   NajmraCniju studiju buducnosti napravili su Tejvistok institut i Stenford riserc grupa sa istoimenog Univerziteta. Zakljucili su da na planeti ima mesta za samo tri milijarde stanovnika, dok su ostali beskorisne izjelice. Kroz Tejvistok institut i slicne skole proslo je oko milion ljudi koji su sada, instruktori novog svetskog poretka, kao vojni, ekonomski i finansijski savetnici u gotovo svim svetskim centrima moci. Danas su te grupe okupljene oko Levinovog instituta za grupnu dinamiku, Institutu za socijalna istrazivanja u Micigenu, Bostonskog instituta za istrazivanje mozdanih talasa, Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje SAD u Micigenu... Sve pobrojane institucije ispiraca mozgova su na jaslama bogatih fondacija Felon, Morgana, Rokfelera.

Povratak na osnovnu stranu ?